سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مرکز فایل ، مقاله ، پروژه ، تحقیق ، پاورپوینت fileOne
 
قالب وبلاگ

فهرست
بــوشهــر
پیشینه تاریخی
معماری مسکن
نقشه خانه‌هایی در سیراف
نقشه عمارت عبدالواحد
نقشه عمارت لاریها
نقشه خانه‌ای با دو بادگیر
نقشه خانه‌ای در بندر گنگ ، با فضاهایی در چهار طرف حیاط
نقشه خانه بولکی در بندر عباس
روشهای ساختمانی
نقشه تیرریزی در طارمه یکی از عمارت‌های بوشهر
چند طرح از نحوه ساخت کلپاهای زیر شناشیل
معرفی فضاهای مختلف یک خانه در بوشهر
ورودی
حیـاط
اتــاق
طارمــه
شناشیل
پلکــان
بون و پیش‌بون
دیگر فضاها


بخشی از متن:
بــوشهــر
بندر بوشهر مرکز استان بوشهر از استان‌های ایران است. این شهر همچنین مرکز شهرستان بندر بوشهر نیز می باشد. بندر امروزی بوشهر را نادرشاه افشار در 1736 میلادی بنیاد گذاشت. نام این محل پیش از آن ریشهر بود. البته خود نام بوشهر پیشینه‌ای دیرینه دارد.

پیشینه تاریخی
دیرینگی بافت‌ تاریخی‌ بوشهر، به‌ دوره‌ی‌ حکومت‌ نادرشاه‌ افشار برمیگردد که‌ در آن‌ هنگام‌ با تأسیس‌ پایگاه‌ دریایی‌ نادرشاه‌ در خور شرقی‌ بوشهر موسوم‌ به‌ خور نادری‌، بندر بوشهر از یک‌روستای‌ کوچک‌ ماهیگیری‌ (1) به‌ یک‌ بندر مهم‌ تبدیل‌ گردید. مادام‌ دیولافوا در سفر اول‌ خود به‌ بوشهر به‌ کشتی‌هایی‌ اشاره‌ می‌کند که‌ به‌ احتمال‌ قوی‌ بازمانده‌ی‌ کشتی‌های‌ نادرشاه‌بوده‌اند (2). از آن‌ تاریخ‌ رونق‌ و آبادانی‌ آن‌ ادامه‌ یافت‌ و در دوره‌ی‌ زندیه‌ به‌ دلیل‌ نزدیکی‌ به‌ پایتخت‌ ایران‌ در شیراز اهمیت‌ این‌ بندر دوچندان‌ شد. بافت‌ قدیم‌ بوشهر از شرق‌، شمال‌ و سمت‌مغرب‌ به‌ دریا محدود است‌ و از جنوب‌ به‌ خیابان‌ لیان‌ فعلی‌ محدود است. در گذشته‌ یعنی‌ در سال‌ 1271 هـ.ق‌ در محل‌ خیابان‌ لیان‌، حصار شهر با تعداد پانزده‌ باروی‌ نظامی‌ مستقر بوده‌ ودروازه‌ی‌ اصلی‌ شهر در محل‌ میدان‌ انقلاب‌ فعلی‌ قرار داشته‌ که‌ هنوز هم‌ در فرهنگ‌ و عرف‌ بومیان‌ بوشهر به‌ نام‌ دروازه‌ مشهور است‌. (3) / (4)
در آن‌ ایام‌ در داخل‌ محدوده‌ی‌ شهر بوشهر ساختمان‌های‌ مردم‌ دو، سه‌ و حتی‌ چهار طبقه‌ بوده‌ که‌ از سنگ‌های‌ فسیلی‌ و ملاط گچ‌ و ساروج‌ و بعضٹ کاه‌ و گل‌ و پوشش‌ تیر چندل‌ ساخته‌ شده‌ ودرب‌ و پنجره‌های آن نیز از جنس‌ چوب‌ ساج‌ بوده‌ که‌ در برابر موریانه‌ و رطوبت‌ کاملاً مقاوم‌ بوده‌اند و احداث‌ خانه‌های‌ کپری‌ (kepar) و غیر استاندارد در داخل‌ محدوده‌ی‌ شهر ممنوع‌ بوده‌ است‌. (5)
در خارج‌ از حصار شهر بوشهر زمین‌های‌ پست‌ قرار داشته‌ به‌ طوری‌ که‌ در طول‌ زمستان‌ و به‌ خصوص‌ در هنگام‌ مد آب‌ دریا، آن‌ جا را آب‌ می‌گرفته‌ و به‌ شتل‌ العرب‌ یعنی‌ شطالعرب‌ معروف‌بوده‌ و لذا مردم‌ بوشهر با محدودیت‌ زمین‌ مواجه‌ بوده‌اند و به‌ همین‌ دلیل‌ ساختمان‌های‌ خود را در طبقات‌ و به‌ طور عمودی‌ گسترش‌ می‌داده‌ و کوچه‌ها را نیز تا حد امکان‌ باریک‌ انتخاب‌می‌کرده‌اند تا از زمین‌ موجود حداکثر استفاده‌ به‌ عمل‌ آید.(6) اولین‌ آبادی‌ خارج‌ از بوشهر، روستای‌ سنگی‌ و جفره‌ بوده‌ که‌ هم‌ اکنون‌ به‌ محلاتی‌ از شهر بوشهر فعلی‌ تبدیل‌ شده‌اند. جبهه‌ی‌ ساحلی‌ بافت‌ قدیم‌ بوشهر در سال‌ 1378 تحت‌ شماره‌ی‌ 2360 در فهرست‌ آثار ملی‌ کشور به‌ ثبت‌ رسیده‌ است‌. برادلی‌ برت‌، در سفرنامه‌ی‌ خود به‌ نام‌ خلیج‌ فارس‌ تا دریای‌ خزر، از طریق‌ ایران‌ که‌ در سال‌ 1909 در لندن‌ منتشر شده‌، بوشهر را شهر دریاها یا شهری‌ دریایی‌ نامیده‌ و ارتباط میان‌ بوشهر ودریا را یک‌ ارتباط منحصر به‌ فرد و بی‌نظیر توصیف‌ کرده‌ است‌: اگر شهری‌ را بتوان‌ دریایی‌ نامید، به‌ درستی‌ که‌ آن‌ شهر، بندر بوشهر است‌.

او در جایی‌ دیگر می‌گوید: در کناره‌ی‌ دریا، امواج‌، دیوار ساحلی‌ شهر (بوشهر) را غرش‌ کنان‌ درهم‌ می‌کوبد، گویی‌ که‌ در آن‌ جا هنگامه‌ای‌ به‌ پا شده‌ است‌.... منظره‌ی‌ شهر آمیزه‌ای‌ از رنگ‌های‌ سفید، زرد و قهوه‌ای‌ است‌، درست‌ به‌ یاقوتی‌ ارغوانی‌ می‌ماند که‌ آن‌ را در دریایی‌ از نقره‌ کار گذاشته‌ باشند. دم‌ به‌ دم‌ که‌ (از راه‌ دریا) به‌ بوشهر نزدیک‌تر می‌شوی‌،... چنان‌ در می‌یابی‌ که‌ بوشهر میان‌ دریا و اشعه‌ی‌ خورشید جلوه‌گری‌ می‌کند.(7)
بافت‌ زیبای‌ شهر بوشهر از حدود هفتاد سال‌ پیش‌ یعنی‌ پس‌ از جنگ‌ جهانی‌ اول‌ رونق‌ خود را از دست‌ داده‌ و مصالح‌ مورد نیاز آن‌ که‌ از افریقا و هند تأمین‌ می‌شده‌ کم‌تر در دسترس‌ بوده‌ وساکنین‌ اصلی‌ شهر شروع‌ به‌ ترک‌ آن‌ و مهاجرت‌ به‌ سایر نقاط کشور کرده‌اند. پس‌ از جنگ‌ دوم‌ جهانی‌ این‌ مسئله‌ شدت‌ گرفته‌ و پس‌ از انقلاب‌ اسلامی‌ نیز با تخریب‌ بیش‌ از یک‌ چهارم‌ این‌بافت‌ توسط اداره‌ی‌ بندر سیر صعودی‌ این‌ مهاجرت‌ و تخریب‌ شدت‌ چند برابر یافته‌ و هم‌ اکنون‌ به‌ صورت‌ نیمه‌ ویرانه‌ای‌ درآمده‌ است‌.

خرید فایل

[ یکشنبه 95/9/21 ] [ 11:49 عصر ] [ سامان ] [ نظرات () ]
[ یکشنبه 95/9/21 ] [ 11:48 عصر ] [ سامان ] [ نظرات () ]

محتویات پروژه:
نقد و تحلیل ایستگاه اتوبوس
تاریخچه اتوبوسرانی در ایران
عوامل تاثیرگذار بر مجتمع های زیستی شهری و روستایی
عوامل تاثیرگذار بر مجتمع های زیستی شهری و روستایی
شناخت اقلیم ها
بررسی مباحث اقلیمی
شناخمعیارهای انسانی
اقلیم ها
فرآیند رفتار انسانی
رعایت ابعاد انسانی در طراحی اجزاء و تجهیزات شهری
مرحله تعیین و تبیین اهداف
مرحله شناخت و تحلیل
مطالعات ترافیک و حمل و نقل
انواع فضاهای شهری وسلسله مراتب آن ها
ایستگاههای اتوبوس
آیا به ایستگاه اتوبوس نیازی است
ایستگاه باید در کجا واقع شود
دسترسی آسان
تحلیل
نمودار
نمونه های خارجی

خرید فایل

[ یکشنبه 95/9/21 ] [ 11:48 عصر ] [ سامان ] [ نظرات () ]

* این پاورپوینت شامل:
زندگی نامه
دیدگاه معمار
تحلیل ومعرفی آثار

* قسمتی از متن:

سید هادی میرمیران

یکی از مهم ترین وپرکاربردترین معماران متاًخرنسل دوم معماری معاصر ایران ،که توانست کارهای با ارزشی از خود به جا بگذارد،او در سال1323 در قزوین متولد شد ودر سال 1347 با رتبه اول از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران فارغ التحصیل شد.
جستجوی هویت ملی در معماری معاصر(مجله معمارسال 83 )از دیدگاه میرمیران

به طور کلی ،من درباره جستجوی هویت ملی در معماری نظر مثبتی دارم ومی کوشم دلایل خود را ارائه کنم.

همه آثار بزرگ معماری بر اساس اندیشه مدون وروشن در جهان بینی دارد،گاه در اسطوره وگاهی هم در سنت وعادت.

می توان گفت که هر تمدن یا قومی در دوران مختلف ،معماری خاصی را ارائه می دهد.برای مثال:بنایی نظیر مسجد امام اصفهان بر اساس یک اندیشه روشن فلسفی پدید آمده است.

یکی از دلایل سر در گم بودن معماری امروزایران در یافتن هویت خود روشن نبودن اندیشه پشت این معماری است.این شرایط با زمان صفوی خیلی متفاوت است.درآن دوران تفکرفلسفی معینی حاکم بودیا در عهد باستان اندیشه اسطوره ای روشنی همان جایگاه را داشت،ولی امروزه ما در حوزه اندیشه دچار یک بلاتکلیفی هویتی هستیم که باید آن را زودتر از معماری در دستور کار قرار دهیم.
اگر ما به درستی به اندیشه زمان خودمان مسلط شویم یا به عبارت بهتر ،اندیشه روشنی برای امروز ما وجود داشته باشد شاید معماری راحتر بتواند هویت خود را بازیابد.

مسئله دومی که من را به هویت علاقه مند می کند میراث معماری ماست .ما در طول چند هزار سال یک جریان معماری ممتد وبسیار نیرومند داشته ایم که روح آن در تاریخ ما ثابت
بوده است.
معماری آپادانا زبان گویایی دارد.می گوید:من به طرف یک معماری شفاف،سبک وشاد حرکت می کنم .

بحث سوم اینکه اگر ما از معماری اصیل خود دست بکشیم در کجا خواهیم ایستاد؟ روشن است که حتماًدر بستر معماری امروز جهان رها می شویم .حالاببینم اگر بخواهیم بی هیچ پیش زمینه ای ،خود را در کنار نسل معماران مطرح دنیا قرار دهیم چه وضع بحرانی وغیر متعارفی پیدا می کنیم.
من در طرحهایم سعی کرده ام کیفیاتی به وجود بیاورم که درترازجهانی باشد.
اگر ما در حوزه های معماری قدم بزنم می بینیم که حرفهای زیادی برای گفتن داریم ودیگر در مقابل معماری فرانک گری احساس فرودستی نمی کنیم.فرهنگ ما باآسمان آبی به وجودآمده. مسجد امام را با کلیسای نتردام مقایسه کنید.یکی مهربان وشاد ودیگری ترساننده وسنگین است.

خرید فایل

[ یکشنبه 95/9/21 ] [ 11:47 عصر ] [ سامان ] [ نظرات () ]

* این پاورپوینت شامل:
فاز 1. چهارچوب نظری مطالعات و تعیین اهداف کلان
1- 1- مبانی نظری طرح
1- 2- تدوین چشم انداز اولیه
1- 3- تعیین اهداف کلان
ساماندهی کالبدی بدنه های فضای شهری
ساماندهی ترافیکی معابر و گذرها
1- 4- معرض حوزه فراگیر و حوزه مداخله
فاز 2. مطالعات پایه یا شناخت

2- 1- مطالعات تاریخی و هویتی محدوده
2- 2- بررسی کاربری زمین و خصوصیات عمده آن
2- 3- بررسی عناصر و کیفیات سازمان بصری
2- 4- بررسی مورفولوژی در بافت محدوده مورد نظر
2- 5- بررسی ساختار طبیعی محدوده
2- 6- نظام توزیع طبقات، تراکم و کیفیت ابنیه
2- 7- گونه شناسی نماهای ساختمانی
2- 8- مطالعات ترافیکی
2- 9- بررسی خصوصیات و کیفیات مراکز همگانی و قرارگاه های رفتاری
2- 10- بررسی عناصر مستقر در فضا
فاز 3. تحلیل و ارزیابی و سنجش یکپارچه با استفاده تکنیک SWOT

* قسمتی از متن:
میدان به فضای بازی در برخوردگاه چند خیابان در شهرها و روستاها گفته می‌شود که برای جمع شدن مردم ساخته می‌شود.
از میدان‌ها برای دستفروشی، برپایی بازارهای روز، برپایی تظاهرات و غیره هم استفاده می‌شود. در بسیاری از میدان ها، چمن، فواره ، یادمان و تندیس‌هایی به منظور زیباسازی ساخته و نهاده می‌شود.
نهادهای بزرگ شهری و کشوری مانند شهرداری‌ها و وزارتخانه‌ها هم معمولاً در دور میدان‌های اصلی شهرها قرار دارند.
اصول میدان های بزرگ شهری
1. درون و برون میدان
همچنان که خیابان ها و پیاده روهای اطراف یک میدان، تاثیر زیادی بر میزان دسترسی و کاربری آن دارند، ساختمان­های پیرامون میدان نیز به همان اندازه تاثیرگذار هستند. تصور کنید یک کتابخانه عمومی در یک ضلع میدان قرار دارد به طوری که درب های کتابخانه به داخل میدان باز می شوند؛ مردم در محوطه کتابخانه (میدان) و روی پله ها نشسته و مطالعه می کنند و همچنین اتاق مطالعه بچه ها می تواند ارتباط مستقیمی با فضای میدان داشته باشد. این ساختمان حتی می تواند یک کتابفروشی، یک کافه یا ... نیز باشد. بنابراین لازمه فعال و سرزنده بودن فضای درونی یک میدان، صمیمی و پرجنب و جوش بودن فضای بیرونی میدان است.
2ـ ایجاد جذابیت و انگیزه برای حضور مردم
هر میدان شهری بزرگ، مکان های متنوعی درون خود دارد که می توانند ایجاد انگیزه و کشش کنند. این جاذبه مکانی می تواند از هر نوعی باشد؛ کافه­های روباز، آبنماها، مجسمه یا حتی یک رویداد که در میدان رخ می دهد. ضرورتی ندارد رویدادها و جذابیت ها در مقیاسی بزرگ باشند، در حقیقت، برخی از بهترین میدان های شهری جاذبه های متعدد کوچکی در خود دارند که موجب سرزندگی و رونق میدان و گذران زندگی مردم در طول روز می شود.







خرید فایل

[ یکشنبه 95/9/21 ] [ 11:46 عصر ] [ سامان ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

موضوعات وب
امکانات وب


بازدید امروز: 151
بازدید دیروز: 166
کل بازدیدها: 226685