سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مرکز فایل ، مقاله ، پروژه ، تحقیق ، پاورپوینت fileOne
 
قالب وبلاگ

طراحی مهد کودک، خانه کودک، مرکز کودکان بی سرپرست،مدرسه ، منطبق با شرایط کودکان به طور قطع بستگی به شناخت کافی از ویژگی های رشد آنان دارد. خصوصیات جسمی و روانی کودکان



بخشی از متن :
ضوابط و استانداردهای فضایی و برنامه فیزیکی
اطلاعات اساسی مربوط به کودکان
طراحی مهد کودک منطبق با شرایط کودکان به طور قطع بستگی به شناخت کافی از ویژگی های رشد آنان دارد. خصوصیات جسمی و روانی کودکان در مراحل مختلف رشد، اساس برنامه ریزی فضا و طراحی برای آنان است. تصویر کلی از اندازه های بدن کودکان در سنین متفاوت برای تصمیم گیری درمورد تعداد کودکانی که می توانند از یک فضا استفاده کنند، اندازه میز و صندلی، کمدهای اسباب بازی و نیز ارتفاع مناسب دستگیره درها، دستشویی ها، شیرها و ... ضروری است. اگرفضا و عناصر آن متناسب با اندازه های بدن کودکان باشد، آنها با سادگی می توانند از فضاها و وسایل مربوط به خود استفاده کنند. شناخت ویژگی های رشد ذهنی، عاطفی و اجتماعی، جهت دستیابی به فعالیت ها و بازی های کودکان مفید است. در این بخش، اطلاعات اساسی مربوط به ابعاد بدن کودکان و ویژگی های رشد آنان ارائه گردیده است.

اندازه های بدن کودکان
اندازه های بدن کودکان در سنین مختلف، برای تصمیم گیری در مورد ابعاد و ارتفاع وسایل مورد استفاده آنان ضروری است. مهم ترین اندازه قد ایستاده کودک است. از این اندازه می توان اکثر اندازه های دیگر بدن را که برای طراحی فضا و تجهیزات لازم است، نتیجه گرفت

خرید فایل

[ پنج شنبه 95/11/28 ] [ 7:53 عصر ] [ سامان ] [ نظرات () ]

بخشی از متن :
مطالعات اقلیمی و آب و هوایی شهر تهران(معماری)
انواع طرح‌های شهری
طرح جامع، طرح تفصیلی و طرح هادی از طرح‌های شهری رایج در ایران می‌باشند که تقریباً برای همه شهرهای ایران تهیه شده‌اند. علاوه بر اینها، طرح‌های دیگری نیز وجود دارند که مکمل طرح‌های جامع و هادی هستند و عمدتاً در دوران پس از انقلاب مطرح شده‌اند. طرح آماده‌سازی زمین، طرح جامع حمل‌ونقل شهری، طرح بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده، طرح جامع شهرستان، طرح جزئیات شهرسازی، طرح منطقه شهری و طرح ایجاد شهرهای جدید، نمونه‌هایی از این نوع طرح‌ها محسوب می‌شوند.

طرح جامع شهر (Master Plan)
طرح‌های جامع شهری برای اولین بار در برنامه سوم عمرانی قبل از انقلاب اسلامی مطرح شدند و در دوران برنامه چهارم و عمرانی برای 20 شهر کشور طرح جامع تهیه شد. در قانون تغییرنام وزارت آبادانی و مسکن به وزارت مسکن و شهرسازی آمده است: «طرح جامع شهر عبارت است از طرح بلندمدتی که در آن نحوه استفاده از اراضی و منطقه‌بندی مربوط به حوزه‌های مسکونی، صنعتی، بازرگانی، اداری و کشاورزی و تأسیسات و تجهیزات و تسهیلات شهری و نیازمندی‌های عمومی شهری، خطوط کلی ارتباطی و محل مراکز انتهای خط (ترمینال) و فرودگاهها و بنادر و سطح لازم برای ایجاد تأسیسات و تجهیزات و تسهیلات عمومی مناطق نوسازی، بهسازی و اولویت‌های مربوط به آنها تعیین می‌شود و ضوابط و مقررات مربوط به کلیه موارد فوق و همچنین ضوابط مربوط به حفظ بنا و نماهای تاریخی و مناظر طبیعی، تهیه و تنظیم می‌گردد. طرح جامع شهر برحسب ضرورت قابل تجدیدنظر خواهد بود» (حجتی اشرفی، 1376).
براساس تعریف ارائه شده از طرح جامع در قانون تغییرنام وزارت آبادانی و مسکن به وزارت مسکن و شهرسازی، اهداف این طرح به‌شرح زیر می‌باشد:
? تهیه برنامه بلندمدت شهر
? 1- مشخص نمودن نحوه استفاده از اراضی و منطقه‌بندی حوزه‌های مسکونی، صنعتی، بازرگانی، اداری و کشاورزی
2- تنظیم خطوط کلی ارتباطی و مشخص نمودن محل مراکز انتهای خطوط (ترمینال‌ها، فرودگاهها، بنادر و غیره)
3-تخصیص سطوح لازم برای ایجاد تأسیسات و تجهیزات و تسهیلات عمومی مناطق و نوسازی و بهسازی آنها و تعیین اولویت‌های آنها (حجتی اشرفی، 1376).

خرید فایل

[ پنج شنبه 95/11/28 ] [ 7:52 عصر ] [ سامان ] [ نظرات () ]

بخشی از متن :
مجموعه

1-1- بیان مسأله اصلی تحقیق
بشر به دنبال تکامل در زندگی خویش¬، مسکن طبیعی در غارها را رها نمود و به مسکن ساخته¬ی دست خود روی آورد¬؛ و تا امروز هر آنچه فرهنگ¬، اقتصاد و ابعاد زندگی انسان متحول شده¬، مسکن او هم متحول شده است . به همین جهت با تحول فرهنگی در هر جامعه¬ای¬، تحول در مسکن مشهود می گردد . هر جامعه¬ای با توجه به تاریخ¬، فرهنگ¬، مسائل اقتصادی¬، سیاسی و اجتماعی خویش به ساخت نوعی از مسکن روی آورد (¬نصری¬، 1374¬) .
محدودیت¬های موجود در شهرهای بزرگ¬، منجر به گسترش ساخت مجتمع¬های مسکونی و کاهش سهم حیاط خصوصی در معماری معاصر گردیده است . فضای باز مسکونی علاوه بر تامین نور و روشنایی فضاهای داخلی و تهویه¬ی طبیعی¬، به عنوان فرصتی برای ارتباط بیشتر با طبیعت و مکانی برای تعاملات اجتماعی است . با توجه به محدودیت¬های فضای داخلی واحدهای مسکونی و سابقه¬ی سنتی حضور حیاط در زندگی ایرانی¬، فضای باز مجالی برای گسترش عملکرد فضای داخلی و رابطه¬ی آن با فضای بیرونی است (¬عینی¬فر¬، قاضی¬زاده¬، 1389¬) . عدم توجه به فضای باز در برابر توده ساختمانی¬، از مشکلات اصلی مجتمع-های مسکونی در تامین مقیاس انسانی¬، محصوریت¬های فضایی¬، ترکیب زیبا شناسانه و فضای سبز مناسب می¬باشد (¬عزیزی و ملک محمد¬نژاد¬، 1386¬) . این فضاها امکان مراوده بین انسان¬ها¬، تفریح¬، پیاده¬روی¬، گذران اوقات فراغت¬، بازی¬، تجمع¬، دیدار¬، نشست¬، گفتگو و غیره را برای همگان فراهم می¬آورد . (¬معینی¬، 1385¬) . انسان به ارتباط داشتن با محیط طبیعی و مردم اجتماع نیاز اساسی دارد . مطالعات اخیر نشان میدهد که گذران اوقات در یک فضای باز و در ارتباط بودن با دیگران¬، اثرات روحی و روانی مثبتی بر روی فرد خواهد گذاشت . (ونر¬،کارمالت¬، 2006 ) . استفاده از فضاهای باز میان ساختمان¬ها برای انجام طیفی از فعالیت¬ها (¬ضروری¬، انتخابی¬، اجتماعی¬) مطابق نظریات گل (30-24 ، 1387) یکی از الزامات اساسی در تبدیل فضاهای مسکونی به محیط¬های معنادار و جذاب و متعاقبا سرزنده است . به هر تقدیر¬، استفاده یا آنچه اپلیارد¬، گریسون و لینل (1981) آن را «¬قابلیت زندگی¬» یا سرزندگی می¬نمامند . معیاری است که اغلب برای سنجش موفقیت یک فضای باز به کار می¬رود و یکی از پیش نیازها برای خلق یک فضای باز موفق است .
خانه¬های ایرانی در مفهوم سنتی آن¬، با اتکا به وسعت و تفکیک اندرونی و بیرونی و ترکیبی از فضاهای مختلف¬، ظرفیت انجام فعالیت¬های متنوعی داشتند و به طور کلی افراد خانواده می توانستند بیشتر نیازهای فضایی خود را در داخل همین خانه¬ها تامین نمایند . در ایران به دلیل تضادها و تناقضاتی که در طول تاریخ وجود داشته و هر روز نیز بیشتر می¬شود¬، حق هیچ کدام از عرصه¬های زندگی جمعی و زندگی خصوصی به درستی ادا نشده است . معضلاتی مانند استفاده نادرست از فضاها و نبود فضای کافی برای یک فعالیت . حتی موجب بروز بسیاری بیماری¬های روانی در جامعه ایرانی شده است (¬کشفی¬، 1391¬) . فضای باز مابین ساختمان¬های مسکونی¬، بستر پیوند ساکنان با طبیعت و محل گذراندن اوقات فراغت در فضای زندگی روزمره است . در گذشته¬، حیاط اولین و در دسترس¬ترین فضا برای ارتباط تنگاتنگ با طبیعت و فضای باز بود . در شرایطی زندگی امروز شهرهای بزرگ¬، امکان زندگی در خانه¬های تک خانواری بزرگ وجود ندارد و خانه¬های امروزی با امکانات و شرایط موجود¬، قابلیت پاسخگویی به بسیاری از نیازمندی¬های زندگی ایرانی را ندارد . در کشورهایی چون ایران که با الگوهای وارداتی غربی¬، ساخت مجموعه¬های مسکونی را آغاز و دنبال کرده اند¬، فضای باز مجموعه¬های مسکونی در ساکنان احساس تعلق کافی ایجاد نمی¬کند . چنانچه فضاهای باز و اجتماعی پاسخگوی نیازهای فردی و اجتماعی ساکنین باشد¬، می¬توان بخش زیادی از فعالیت¬های زندگی را به فضای باز منتقل کرد و کمبودهای زندگی در واحدهای مسکونی با مساحت کم را تا حدودی جبران نمود . (¬عینی فر¬، قاضی زاده¬، 1389¬) .
پژوهش حاضر قصد دارد با شناخت اهمیت فضاهای باز در یک مجتمع مسکونی و تلفیق آن با ضرورت¬های زندگی امروز به مولفه¬هایی برسد که کیفیت فضاهای باز و اجتماعی را ارتقا دهند .

خرید فایل

[ پنج شنبه 95/11/28 ] [ 7:47 عصر ] [ سامان ] [ نظرات () ]

بخشی از متن:
پروپزال مجموعه مسکونی با رویکرد رضایتمندی سکونتی
مقدمه
در حال حاضر تفاوت بین زندگی واقعی افراد و آرزوهای آن‌ها در شرایط ایده آل در امر مسکن وجود دارد. از اینرو هدف تحقیق آن است تا با ارزیابی میزان رضایتمندی ساکنان از محیط مسکونی شان بتواند مولفه ها و متغیرهای اصلی که می توانند بر میزان رضایتمندی تأثیر مثبتی داشته باشند، شناسایی و ارزیابی نماید. این متغیرها شامل زمینه شرایط کالبدی، امکانات و تسهیلات، دسترسی، امنیت، روشنایی و تهویه، دید و منظر، تعاملات اجتماعی روابط همسایگی، محیط زیست و در نهایت انتخاب سایت مناسب می باشد. از نظر نگارنده با تحلیل این متغیرها و تعیین روابط بین آنها می¬توان مسکن مناسب را طراحی کرد، مسکنی که با نیازهای مردم امروز هماهنگ باشد.
1ـ2- بیان مسأله اصلی تحقیق
مجتمع‌های مسکونی به عنوان پیچیده‌ترین و اساسی‌ترین عملکرد در عرصه معماری قرن بیستم به حساب آمده و می‌توانند تأثیرات بسیاری بر رفتار ساکنین و روابط آن‌ها در پی داشته باشند.از آنجایی که وقت اعظم خانواده و زندگی آن‌ها در مکانی است که در آن سکونت دارند ، پس فراهم آوردن رضایت ساکنان در طول مدت زندگی در آن مکان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. فراهم آوردن شرایطی که منجر به رضایت ساکنان شود باعث رشد شخصیت افراد از لحاظ فیزیکی روانی و اجتماعی می‌شود و باعث تسلی خاطر افراد و آرامش آن‌ها در حین زندگی و فعالیت‌های روزمره است.
در حال حاضر تفاوت بین زندگی واقعی افراد و آرزوهای آن‌ها در شرایط ایده آل در امر مسکن وجود دارد، و مسکن‌های کنونی در سیستم ساخت و ساز بین طراح کارفرما و پیمانکار قرار داد بسته می‌شود و این در حالی است که نیازهای افرادی که در این مسکن‌ها قرار است زندگی کنند در نظر گرفته نمی‌شود و تلاشی برای برقراری رضایت برای ساکنانی که قرار است سالیان سال در این مجتمع‌های مسکونی زندگی کنند در نظر گرفته نمی‌شود. در معماری اساسی‌ترین عامل مردم هستند از این رو معنای هر اثر معماری بدین وابسته است که این اثر تا چه اندازه آسایش، آرامش و رضایت مردم را فراهم می‌کند و در پاسخ به نیازهای ایشان کارا است.(چرمایف و همکاران1371) به عبارتی یک فضای مسکونی باید بتواند شرایط لازم برای رشد فردی هر یک از افراد خانواده اعم از کوچک و بزرگ فراهم آورد یعنی هر یک از افراد خانواده باید قادر باشند بر حسب نیازهای روحی و روانی خود فضای مناسب و حریم لازم برای انجام فعالیت‌ها و کسب آسایش روانی و جسمانی را بیابند علاوه بر این فضای مسکن باید بتواند محیط لازم برای برقراری روابط خانوادگی و ایجاد همسایگی جهت حفظ کیان خانواده را فراهم آورد.

رضایت در معنی لغوی خود در فرهنگ حمید به معنای رضا راضی بودن خوشنودی از چیز یا مکانی آمده است و اما رضایت‌مندی سکونتی چگونه حاصل می‌شود؟رضایت‌مندی سکونتی شاخصی برای تعیین مناسب بودن محیط زندگی است.
مفاهیم رضایت‌مندی سکونتی با مفاهیمی چون استاندارد زندگی ، بهزیستی ، قابلیت زندگی ، کیفیت مکان ، کیفیت زندگی مرتبط با سلامتی و کیفیت زندگی دارای ارتباط نزدیک است . در واقع این مفاهیم با یکدیگر هم پوشانی دارند و گاهی مترادف هم تلقی می شوند. لذا پیش از تشریح مفاهیم رضایت مندی سکونتی به طور خلاصه برخی از مفاهیم (کیفیت زندگی و بهزیستی) ارائه گردیده است.
کیفیت زندگی،معمولاً به بهزیستی عمومی مردم و محیطی که در آن زندگی می‌کنند معنی می‌شود. کیفیت زندگی در یک محیط مسکونی بیشتر در ارتباط با گروهی از مردم است که شرایط محیطی اجتماعی کالبدی مشترک دارند پس واجد ارزش‌های عینی است. از طرف دیگر کیفیت زندگی به عنوان احساس و ادراک بهزیستی فردی و رضایت‌مندی فرد از زندگی خود تعریف می‌شود از این لحاظ ارزش‌های ذهنی را در بر می‌گیرد. منظور از کیفیت زندگی توجه به شاخص‌های اجتماعی فرهنگی اقتصادی محیطی در دو وجه کمی و کیفی در برنامه ریزی شهری است،جوهر اصلی کیفیت زندگی شهری تأمین و ارضای نیازهای مادی و معنوی به طور توأمان است.(کوکبی 1386).
بهزیستی : بهزیستی واجد اجزای بسیاری است یک بخش بزرگ آن استاندارد زندگی است مانند استاندارد بین پول و دسترسی به کالا و خدماتی که فرد دارد که به سادگی قابل سنجش هستند بخش‌های دیگر خصوصیاتی مانند آزادی و شادی سلامتی محیط بوده که محاسبه آن دشوار است.
رضایت‌مندی سکونتی در اصل تأمین نیازهای ساکنان در راستای آرزوهای آن‌ها (ادراک و آرزوهای ذهنی و ویژگی‌های فردی )با توجه به واقعیات موجود در جامعه (ادراک عینی وضع موجود)است.
عوامل مهم تأثیر گذار بر رضایت‌مندی سکونتی به عنوان یک مفهوم چند عاملی قابل تعریف است لذا برای بررسی بهتر رضایت‌مندی سکونتی و عوامل تأثیر گذار بر آن تا کنون مدل سازی‌های بسیاری انجام شده است باشد نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد عوامل مهم تأثیر گذار بر میزان رضایت‌مندی سکونتی شامل ویژگی افراد ساکن عوامل اجتماعی فرهنگی اقتصادی کالبدی مسکن و جامعه و از همه مهم‌تر هم راستا بودن نیازها و آرزوهاست. و بسیاری از این عوامل از ویژگی‌های فرهنگی اجتماعی کشور و جامعه مورد مطالعه تبعیت می‌کند. بنابراین رضایت‌مندی سکونتی تابعی از ویژگی‌های افراد ساکن ویژگی‌های عینی و ذهنی محیط سکونت نیازها و آرزوهای افراد عوامل اجتماعی اقتصادی فرهنگی و کالبدی مسکن و جامعه است.

خرید فایل

[ پنج شنبه 95/11/28 ] [ 7:47 عصر ] [ سامان ] [ نظرات () ]

شناخت موسیقی فولکلوریک و تاثیر آن در شکل گیری معماری ایجاد پیوند بنا با طبیعت پیرامونش

بخشی از متن:
چکیده
موسیقی و معماری را به عنوان دو هنر از هنرهای هفتگانه می شناسیم که هر دو به ایجاد فضا و روح زندگی می پردازند و در فرآیند ادراک فضا هر دو به اصول مشترکی پایبندند و کارکرد یکسانی دارند. ایجاد یک مرکز موسیقی است که تمامی فعالیت های مربوطه در آن انجام می شود. این مرکز محلی است برای گرد همایی موسیقی دانان، عوامل اجرایی و مردم برای رفع مشکلات و معضلات موجود می باشد که نیازهای روز هنر موسیقی، مخاطبان برای ایجاد فضایی جامع و متناسب می تواند به خلق فضایی هماهنگ و هم پیوند با بافت شهری متفاوت و خلاقانه برای ارئه آثار موسیقی به کمک رویکرد معناگرایی موسیقی می توان هر آنچه را که در معماری ساخته شده است شناخت و بررسی کرد . که برای رسیدن به این سوالات که عوامل موجود که در پس زمینه الهام یک معماری و معانی خلق موسیقی است می تواند در ساختار یک موسیقی تاثیرگذار باشد و همچنین معماران با بهره گیری از طریق معنا و فضاسازی، ایجاد هویت، خلق مکان و پررنگ تر کردن عناصر مشترک بین معماری و موسیقی می توانند به اصولی برای ایجاد یک مرکز موسیقی دست یابند، روش تحقیق به توصیفی – تحلیلی که گردآوری اطلاعات آن به صورت کتابخانه ای می باشد، با توجه به بررسی های موجود به این نتیجه می رسیم که زمان شرط لازم برای خلق یک موسیقی است که از درون انسان به بیرون تراوش می کند و فضا شرط کافی و در تدوین معماری فضا شرط لازم و زمان شرط کافی می باشد. بنابراین وجود مفاهیم فضا، زمان، عنصر و وسعت حرکت و یا به عبارتی دیگر وجود مفاهیم موسیقی و معماری مشروط بر وجود مفهوم فضا - زمان است. و همچنین تکنولوژی های جدید برای استفاده بهتر از شیوه های مختلف که جوابگوی مشکلات امروز مراکز موسیقی فولکلوریک باشد

خرید فایل

[ پنج شنبه 95/11/28 ] [ 7:46 عصر ] [ سامان ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

موضوعات وب
امکانات وب


بازدید امروز: 314
بازدید دیروز: 166
کل بازدیدها: 226848